"Det skjulte" – Utstilling

Utstillingen er et glimt av undertøy historien, basert på en privat samling igjennom flere år. Samlingen stilles ut av Astrid Hus, tekstil lærer på Høgskolen i Sør-Øst Norge, i Notodden. Utstillingen består hovedsakelig av dameundertøy, men også eksemplarer av herre undertøy. Utgangspunktet for samlingen startet med arvede klær, klær i hjemmet som ble reparert og tatt vare på over lange tid. Samlingen ble senere utvidet igjennom brukthandel og loppemarkeder.
Astrid presenterer utstillingen ved å fortelle om undertøyets utvikling. Hvordan undertøyets oppgave har vært å forme kvinnes kropp ut i fra datidens idealer. Utstillingen har en forsiktig farge palett. Fargene består blant annet av nyanser i hvit, lakserosa eller undertøys rosa som det også kan kalles. Plaggene gir et historisk glimt og inneholder mange kjente plagg, samtidig som man kan undre seg over plaggenes egen historie.
 
DSC_1017
DSC_1022
DSC_1024
DSC_1042 kopi
DSC_1061
DSC_1044
DSC_1066
DSC_1055
DSC_1059
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *