Samling GLU 103 og 503

I samlingen for kunst og håndverk til GLU ble studentene introdusert for teknikker, material og utrykk innen tegning. Samlingen ble brukt til å bli kjent med hva bevegelse, trykk og tid har å si for tegning. Studentene jobbet blant annet med store bevegelser, symmetri, rytme, utsnitt, komposisjon, forstørrelse og kroki.
”Tegning er spor etter bevegelse. Tegning er en fysisk aktivitet.” – Hentet fra oppgaveteksten. 
dd3ab
 
Lars Bjørklid lærer på Høgskolen i SørØst-Norge, tok studentene med på en byvandring der tematikken var” Hva kan arkitektur fortelle oss om hvordan det har vært for ulke samfunnsgrupper å leve her?” Studentene tok bilder av Notoddens arkitektur og skrev ut bildene for videre bearbeiding. Ved å tegne på utskriften jobbet de med å finne horisont linjen og forsvinningspunktet. Linjene ble deretter forlenget over på et A2 papir. Det originale fotoet ble tegnet bort og studentene jobbet med å få fram forgrunn, mellomgrunn, bakgrunn og kontraster. I bildet nummer to kunne studentene gjøre endringer og forbedringer i bildet, men det skulle være et menneske i forgrunnen og blikkretningen i bildet var viktig.
21
Ved Høgskolen i Sørøst-Norge har du også mulighet til å ta Grunnskolelærerutdanning 1 til 7 eller 5 til 10 med masterfaget kunst og håndverk. Du vil bli kvalifisert til å undervise på trinn 1 til 7 eller 5 til 10 i grunnskolen.
info:
 
https://www.usn.no/studier/finn-studier/larer-lektor-og-pedagogikk/larerutdanning-1-7-trinn/
https://www.usn.no/studier/finn-studier/larer-lektor-og-pedagogikk/larerutdanning-5-10-trinn/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *